A misztikum és a realitás keskeny mezsgyéjére érünk, amikor ezt a misebort kortyoljuk. Az átváltozás szimbóluma a katolikus hit egyik alapigazsága és, bár az égiek segítségével, de a valóságos földi emberek szellemi és fizikai erőfeszítésével válik a szőlő leve mennyei borrá.
Ezért is nem szentségtörés a keresztény szertartások nélkülözhetetlen elemét a misebort a hétköznapokban is fogyasztani. A magyar és lengyel egyházi megrendelések mellett sokan kifejezetten ezt a borunkat keresik.
A misebor megfelel az Egyházi Törvénykönyv CIC. 924. kánon, 2.§-ban leírt előírásoknak.
Nap színű, gyümölcsös illatú, a maradék édesség és a finom savegyensúly behízelgővé teszi.
Fogyasztása 10-12 °C-on ajánlott.
Nem túl édes teasüteményekhez, mandula, dió, gyümölcs alapú desszertekhez ajánljuk.